2019. március 13., szerda

A Schumann rezonancia hatása életünkre 2019.02.16.


"Régóta gyanakodnak arra, hogy az emberi tudat hatással lehet a földi mágneses hullámokra, és zavarokat tud gerjeszteni benne (és viszont), különösen az erős szorongás, feszültség és szenvedély időszakai alatt."





A Schumann rezonancia hatása életünkre 

2019.02.16.


1952-ben a német fizikus és professzor, W.O.Schumann azt feltételezte, hogy mérhető elektromágneses hullámok vannak az atmoszférában, amelyek a Föld felülete és az ionoszféra közötti űrben találhatóak. 

A NASA szerint az ionoszféra nem más, mint egy elektronokban, ionizált atomokban és molekulákban gazdag réteg, amely körülbelül 45 km-re a földfelszíntől kezdődik és kb. 1000 km-nél van vége. Ez a dinamikus tartomány nő és zsugorodik (és tovább oszlik al-régiókra) a Nap állapotának függvényében, és egy kritikus kapcsolódási felületet jelent a Nap és a Föld között. Ez az az „égi erőmű”, ami lehetővé teszi a rádiós összeköttetést.

1954-ben Schumann és H.L.König megerősítette Schumann feltételezéseit, amikor 7.83 Hz-es fő frekvenciájú rezgéseket észleltek. Ezáltal bizonyították a „Schumann rezonancia” létezését, amikor globális elektromágneses rezgéseket generáltak az ionoszférában történő villám-kisülésekkel. Amellett, hogy ezt a jelenséget az atmoszférában zajló villámok okozzák, sokan nincsenek tisztában annak a fontosságával, amit ez a frekvencia az életünk hangolásában játszik. Más szavakkal: ez egy háttér-frekvenciaként működik, ami befolyással bír az emlősök agyának biológiai áramköreire.


Az ismereteink szerint az idők kezdete óta védi a Föld elektromágneses mezeje az összes élőlényt, ezzel a 7,83 Hz-es természetes frekvenciájú pulzálással. Erre tekinthetünk úgy, mint a Föld szívverésére. Az ősi indiai risik ezt „OM”-nak hívták, más szóval: a tiszta hang inkarnációjának. Akár véletlen, akár sem, a 7,83 Hz-es frekvencia rendkívül erőteljes rezgést szolgáltat az agyhullám-tréninghez, mivel ehhez alacsony szintű alfa-agyhullámok, és a théta-agyhullámok felső tartománya tartozik. Ehhez a frekvenciához ezenkívül magas hipnotizálhatóság, befolyásolhatóság, meditáció, és emelkedett HGH (növekedési hormon)-szintek tartoznak azon túl, hogy felerősödik az agyi véráramlás, amikor ezzel a frekvenciával stimulálják.

Úgy tűnik tehát, hogy az idegrendszerünket befolyásolhatja a Föld elektromágneses mezeje. Talán ezzel függ össze az, hogy a természet mindig is akkora helyreállító és gyógyító erővel rendelkezett. Amikor kilépünk egy jellemző városi környezetből, és lecsökkentjük a kitettségünket a tömegek, a forgalom, a munka, és a rutinszerű élet iránt – s ehelyett kimegyünk természetes környezetbe -, az lecsökkentheti az agyhullámainkat az agresszív, éber, aggódó, és türelmetlen állapotokból, amelyeket a Béta-hullámok magasabb tartományaiban látunk, és felvehetjük a helyreállítóbb Alfa-hullámokat.

2017. január 31-én – az ismert történelmünk során először – a Schumann rezonancia 36 Hz feletti frekvenciákat ért el és azóta többször is súroljuk a 40 Hz értéket, mely már az 5. dimenzió frekvenciája. Már arra is rendellenességként tekintettünk, amikor 2014-ben a szokásos 7,83 Hz-ről 15-25 Hz-es szintekre nőtt; a 7,83 Hz-ről 36 Hz fölé való ugrás tehát jelentőségteljes dolog. Ez több, mint ötszörös rezonanciaszint-emelkedést jelent. Mit jelent ez számunkra, az Anyaföld lakói számára? Az idegrendszeri tudományok szerint a 36 HZ feletti frekvenciák jelenléte az emberi agyban sokkal inkább kapcsolódnak egy stresszes idegrendszerhez, mint egy egészségeshez.

Régóta gyanakodnak arra, hogy az emberi tudat hatással lehet a földi mágneses hullámokra, és zavarokat tud gerjeszteni benne (és viszont), különösen az erős szorongás, feszültség és szenvedély időszakai alatt. 

Ha nem vagy tisztában azzal, hogy erős szorongás, feszültség és szenvedély időszakában élünk, akkor valószínűleg nem vagy tudatos. A jelen időszakunkra igen feszült politikai, társadalmi, gazdasági és személyes környezet jellemző és mindezeken túl sokan arról számolnak be: úgy érzik, az idő gyorsulóban van. Ez megmagyarázhatja azt az intenzív zavart, amit a legtöbben érzünk a történelem jelen időszakában. Lehetséges, hogy a frekvencia drasztikus növekedésének köze van ehhez?



Amint azt a tudományból tudjuk, minél magasabb a frekvencia, annál sokrétűbb az az információ, amit az a frekvencia hordoz. Mivel olyan szerves lények vagyunk, akik anyagból készültek, és érzékenyek vagyunk az elektromágneses mezőkre, és mivel az életünk elválaszthatatlan a Földtől, akkor ha a Föld frekvenciája emelkedik, nem kellene ez megemelje a mi frekvenciánkat is?

Az evolúció nem volt mindig egy egyszerű folyamat, de a mögötte álló energia – az egyesült mező energiája – mindig a magasabb szintű szervezettség és egység felé mozog, mind belül, mind kívül. Ha a Föld elektromágneses mezeje emelkedik, akkor nem kellene ennek lehetővé tennie az agyunk számára, hogy magasabb frekvenciákat vegyen fel, amelyek még annál is magasabbak, mint a magas Béta-frekvenciájú, stresszes állapotú agyhullámok?   Ha így van, létezik az agyhullámoknak egy olyan tartománya, ami a Béta-hullámok felett van, ami – ahelyett, hogy egy túl-izgatott és egyensúlyhiányos agyhoz kapcsolódna – olyan agyhoz társul, ami tudatosabb, éberebb, és kreatívabb?

Az emelkedő frekvencia emelkedő tudatosságot teremt, és amikor a tudatosságunk emelkedik, megnyílik az érzékelésünk; erről szólnak a Gamma-hullámok. A Gamma-agyhullámok, amelyek több, mint kétszeresei lehetnek a Béta-hullámoknak, egy izgalmi állapotú agyat képviselnek, viszont nem a vész-üzemmód túlélési állapotaihoz kapcsolódnak, hanem a megnövekedett mennyiségű szeretethez és együttérzéshez. 

Ahogyan a Föld áthalad a saját átalakulásán, talán nekünk is át kell haladnunk ezen érzelmileg intenzív időszakon, ami a Béta-hullámokhoz kapcsolódik, mielőtt be tudunk lépni egy újfajta tudatosságba, amit a Gamma agyhullám-állapotok jellemeznek. Ekkor nem válna fejlettebbé az idegrendszerünk, mint egy upgrade eredményeképpen, és nem bővülne a tudatosságunk, és a valóság-érzékelésünk?

Talán egy nagy evolúciós ugrás küszöbén állunk. Másképp úgy is fogalmazhatnánk, hogy egy beavatáson esünk át, hiszen végső soron nem arról szól a beavatás, hogy beavatnak az egyik fázisból egy másikba? 

Talán a Föld most abban segít nekünk, hogy felemeli a fátylat, beavat bennünket egy gyorsuló energiába, és lehetővé teszi számunkra, hogy lássuk a valódi természetünket. Talán amikor látjuk azt, emlékezünk rá, és felébredünk arra, akik igazán vagyunk, az emberi lények végre át tudnak térni kollektív tudatukkal a túlélés állapotáról a szárnyalás állapotára.

Molnár Mónika febr.16.


Lásd még a témában:

https://rejtelyekszigete.com/a-schumann-rezonancia-a-foldi-hullamok-meglovaglasa/

https://ujvilagtudat.blogspot.com/2015/05/schumann-rezonancia-es-az-ido.html

https://femamv.blog.hu/2018/11/05/aktualis_scuman_rezonancia_elokep




















1 megjegyzés:

  1. Mindennel egyetértek, kivéve ezzel az állítással: "Mivel olyan szerves lények vagyunk, akik anyagból készültek, " Az "anyag" összesűrűsödött energia! Minden energia, aminek frekvenciája van. :)

    VálaszTörlés