2021. szeptember 27., hétfő

A kvantummezőről röviden - Az elme és szív összehangolása




A kvantummezőről röviden -
 Az elme és szív összehangolása



A kvantumelmélet szerint a fizikai univerzum egy anyagtalan, kapcsolatokkal keresztül kasul átszőtt információs mező. 

Ezzel a mezővel minden és mindenki kapcsolatban van, akkor is, ha nem érti, nem érzi ezt a kapcsolatot. 

A fizikai test nem más, mint rendezett energia- és információs mintázat, mely energiamintázat, ha úgy tetszik rezgést bocsát ki magából. 
Valójában azonban minden anyagi dolog a saját energiamintázatát bocsátja ki, mely információt is hordoz egyben. 
Testünk jelzései közül az egyik legjelentősebb az elme által gerjesztett elektromos impulzus gondolat vagy érzés formájában, mely könnyedén mérhető például az EEG készülékkel. 

Az amerikai HeartMath Intézet kutatóközpontjában tudományos kísérleteket végeztek az érzelmek fiziológiájával, a szív és agy kölcsönhatásával kapcsolatban. Arra jöttek rá, hogy az agyunkhoz hasonlóan a szív is elektromos és mágneses hullámokat bocsát ki magából, ráadásul az agynál sokkal aktívabban teszi mindezt. 
Az általa keltett elektromos hullámok 100-szor, a mágneses hullámok pedig 5000-szer erősebbek, mint az agy esetében. 

Tehát a szív szerepe is kiemelkedő, mikor a kibocsátott jelekről, azok erősségéről és az információ továbbítás hatékonyságáról beszélünk. 
A kutatók ezekkel a kísérletekkel arra jöttek rá, hogy csupán a gondolat (szándék), vagy csupán az érzelem nem vált ki jelentős hatást a kvantummezőben. A megfelelő kommunikációhoz egyszerre volt szükség a célirányos gondolatra és egy emelkedett, pozitív érzelemre. 


Most már tudjuk, hogy a szív és az elme együttes munkájára van szükség ahhoz, hogy a kvantumlehetőségek közül kiválasszuk és megteremtsük a számunkra megfelelőt. 

Amikor a felfokozott érzelmet és a tiszta, tudatos szándékot megfelelően alkalmazzuk, akkor azzal olyan jelet adunk, melyre a kvantummező bámulatosan reagál. A kvantummező azonban nem egyszerűen arra reagál, amit akarunk, hanem inkább arra, akik – aktív megfigyelőként – éppen vagyunk. 

Képzeljük el, hogy a gondolat a kvantummező elektromos töltése, az érzés pedig a mágneses töltés. A gondolataink elektromos jelet küldenek a mezőbe, és az érzelmeink mágnesként vonzzák hozzánk az eseményeket. Gondolataink és érzelmeink együtt egy létállapotot hoznak létre, mely egy elektromágneses szignált generál, ami hatást gyakorol a világunk összes elemére. 

Minden lehetséges élmény és tapasztalat elektromágneses jelként létezik a kvantummezőben. Végtelen számú ilyen jelzés létezik, melyek közül mi azt vonzzuk be, amilyen jelet kibocsátunk magunkból tudatosan, vagy tudattalanul. 

Ha létállapotunk megváltozásával másfajta elektromos mezőt tudunk teremteni, ami találkozik az információ kvantummezőjének egyik potenciális lehetőségével, akkor lehetséges lesz, hogy ezt a kívánt eseményt vagy információt bevonzzuk. 

A megfelelően megváltozott létállapotot a legegyszerűbben talán a gondolataink és az érzelmeink összehangolásával, a szív és az agy működésének koherenssé tételével lehetséges létrehozni. Mivel a szív és az agy által kibocsátott elektromos és mágneses jelek is hullámként terjednek, ezért pontosan úgy viselkednek, mint azt a hullámokkal kapcsolatosan tanultuk az iskolában: Az inkoherens hullámok kioltják egymás erejét, míg a koherens hullámok felerősítik egymás hatását.



Tehát ha világos, összeszedett gondolataink vannak a céljainkat illetően, és ezek olyan pozitív, szenvedélyes érzelmi elköteleződéssel párosulnak, amik erős elektromágneses jelet sugároznak, az egy olyan potenciális valóság felé vonz bennünket a kvantumtérben, ami megegyezik azzal, amit el akarunk érni.

„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, hogy a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.”
Albert Einstein



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése