2015. november 18., szerda

Megdöbbentő levelet írt egy férj a feleségét lemészárló terroristákhoz

"Nem adom meg nektek azt az örömöt, hogy gyűlöljelek benneteket. Pedig messzire mentetek érte, de gyűlölettel válaszolni tettetekre azt jelentené, hogy meghajlok azelőtt a tudatlanság előtt ami ilyenné tett benneteket."


2015-11-17 07:59:00

Megdöbbentő levelet írt egy férj a feleségét lemészárló terroristákhoz

Antoine Leiris felesége éppen a Bataclan klubban az Eagles of Death Metal koncertjén volt, amikor a terroristák elkezdték a mészárlást. A nő a támadás során életét vesztette.




Antoine Leiris "levelet" írt a felesége gyilkosaihoz, a pénteki párizsi vérengzés elkövetőihez:


"Nem kapjátok meg a gyűlöletem

Péntek este elvettétek egy különleges teremtménynek az életét, az életem szerelméét, a fiam édesanyjáét, de nem kapjátok meg a gyűlöletem. Nem tudom kik vagytok, nem is akarom tudni, halott lelkek vagytok. Ha ez az Isten akiért vakon gyilkoltok a saját képére teremtett minket, akkor minden golyó a feleségem testében egy seb az ő szívében.

Nem adom meg nektek azt az örömöt, hogy gyűlöljelek benneteket. Pedig messzire mentetek érte, de gyűlölettel válaszolni tettetekre azt jelentené, hogy meghajlok azelőtt a tudatlanság előtt ami ilyenné tett benneteket.

Azt akarjátok, hogy féljek, hogy bizalmatlanul nézzek a honfitársaimra, hogy feláldozzam a szabadságom a kényelemért cserébe.

" Nem nyert ! Újra próbálkozhat. "

Újra láttam őt ma reggel végre a várakozással töltött éjszakák és a nappalok után. Ugyanolyan szép volt mint péntek este mikor elment, mint 12 éve amikor belebolondultam.

Természetesen elemészt a szomorúság. Ezt a kis győzelmet nektek adom, de nagyon rövid lesz ez. Tudom, hogy ő elkísér majd bennünket minden nap, és találkozni fogunk a szabad lelkek paradicsomában, ahová ti nem kaptok bebocsátást.

Ketten maradtunk a fiammal, de erősebbek vagyunk a világ minden hadseregénél.

Nincs is több időm amit rátok fecsérehetnék mert oda kell mennem Melvilhez aki most ébred a délutáni alvásából. Alig 17 hónapos és uzsonnázni fog mint minden nap. Azután elmegyünk játszani mint minden nap és ez a kisfiú egész életében megszégyentít majd benneteket azzal, hogy boldog és szabad lesz. Mert nem, nem kapjátok meg az ő gyűlöletét sem."

A francia levelet Ráduly György fordította.




2 megjegyzés:

  1. Ez teszi azzá az embert ami,a gyász mellett a megbocsájtás.
    Vegyen mindenki példát egy ilyen helyzetben maradt ember társunk kitartò példa mutatásáért.

    VálaszTörlés
  2. Rohadjon meg az összes terrorista,a legszánalmasabb dolog az,mikor civileket gyilkolásznak! Még ha katonákat akkor azt mondom hogy háború,de védtelen civilek kioltása roppant szánalmas dolog! Remélem az összes megdöglik hosszú szenvedés után! Amit soha sem értettem az a terrorista,fegyvertelen embereket ölni náluk dicsőség? Menjenek alakh vagy ki a rákkal a halálba. Amúgy kicsit érdekes hogy ezek hogy kreálhattak egy olyan istent,ami civil emberek kioltásának örül?
    Viszont szerintem ennek még nincs igazán vége,félő dolog hogy a következő támadás vegyi fegyver lesz,vagy kiberháború,na ez még rosszabb! Gondoljátok el,feltörik valamelyik repülőtér rendszerét és vége,annyi repülőt irányítanak össze amennyit akarnak...

    VálaszTörlés