2016. december 8., csütörtök

A sziú indiánok lenyomták az amerikai olajlobbit 2016.12. 12.06.



Ez egy mérföldkő az emberiség történetében.
Egy kis nép győzött egy óriásvállalattal szemben, akit amerikai, európai és ázsiai óriásbankok finanszíroznak. Az olajvezeték elkerüli az ősi szent földeket.

"A lakota ugyanaz, mint a dakota, ami ugyanaz, mint a sziú. Az első a nyugati, a második a keleti nyelvjárásban jelent szövetséget, a harmadik meg a csippeva, ellenség szó francia elferdítése: sioux - olvashatjuk Robert M. Utley A lándzsa és a pajzs. Ülő Bika élete és kora című művében (Osiris, 2004). " 
 Forrás: http://magyarnarancs.hu/kulpol/lakota_koztarsasag_-_sziu_remenyek-68155




A sziú indiánok lenyomták az amerikai olajlobbit

 2016. 09. 12. 11:08


ÚJSÁGÍRÓ, HADITUDÓSÍTÓ, ÍRÓ.

Múlt hét pénteken a szövetségi bíró elkaszálta az Álló Sziklánál gyülekező indián törzsek beadványát, hogy állítsák le a rezervátumon keresztül tervezett vezeték megépítését. Az indiánok mégis győztek.



Több, mint egy hónapja táboroznak az Egyesült Államok Álló Szikla dakota rezervátumánál sziú és póni indiánok, hogy békésen tiltakozzanak a földjükön tervezett gázvezeték megépítése ellen. (Erről bővebben itt.)
A helyzet, dacára, hogy a szövetségi bíróság harminc napra leállította az építkezést, – amik indián szent helyeket tettek volna tönkre, nem is beszélve a lehetséges környezeti károkról – egyre feszültebb lett. Bár az indiánoknál nem volt fegyver, a tüntetés pedig kimondottan erőszakmentes volt, ez nem akadályozta meg az olajvezetéket építő céget, hogy biztonsági őröket fogadjon, akik könnygázzal és harci kutyákkal támadtak az őslakos tüntetőkre. Megtörni azonban ezzel sem tudták őket.

Az észak-dakotai hatóságok ennek hatására rendvédelmi erők toborozásába kezdtek, hogy felkészüljenek a bírósági döntést követő lehetséges forgatókönyvre, magyarul, hogy vérbe fojtsák, és jobb esetben gumibotokkal oszlassák fel az őslakosok tiltakozását.
Forrásaink szerint a sziúk hazaküldték a nőket és a gyermekeket a bírósági döntés után, és készültek a támadásra. Nem sok esélyük lett volna a kormánnyal szemben, de Sebzett Térd óta tudjuk, hogy az indiánok már csak ilyenek.
Mielőtt azonban tényleg elfajulhattak volna a dolgok, az Obama vezette adminisztráció egyszerűen leállította a tervezett építkezést és újabb környezettanulmányokat rendelt el.
A tüntetés ugyanis dacára, hogy az olajlobbi mindent elkövetett, hogy elhallgattassa azt, a közösségi médián keresztül gyakorlatilag minden amerikaihoz eljutott. A világ többi részéről nem is beszélve.
Barack Obama, az Egyesült Államok első színes bőrű elnöke nem engedhette meg, hogy elnökségének éveiről többek között úgy emlékezzenek meg, mint arról az időszakról, amikor az Egyesült Államok felmelegítette a „halott indián a jó indián” politikáját.
A fegyvertelen őslakosokat oszlató szövetségi rendőrségről készült fényképek bejárták volna az egész világsajtót.
Az Obama-adminisztráció azonnal bejelentette az olajvezeték építésének leállítását, közvetlenül a pénteki bírósági végzés után, hogy elkerüljenek minden vérengzést.
Dave Archambault II, az Álló Szikla sziú törzs főnöke üdvözölte a kormány beavatkozását és megesküdött, hogy folytatja a harcot az olajvezeték építése ellen.
Ez egy történelmi pillanat itt az indiánok földjén
– nyilatkozta egy sajtóközleményben.
A munkának azonban nincs vége. Végérvényesen meg kell védenünk szent helyeinket és a vizünket. Az építkezési tervben szerepelnek területek, melyek nem esnek szövetségi bírósági hatáskör alá, szóval muszáj tovább folytatnunk a harcunkat

Dave Archambault II
Forrás: http://nativenewsonline.net/









Az olajvezetéket építő Dakota Access cég nem kommentálta az Obama-beavatkozást, de a szintén az olajlobbi által pénzelt csoport, a Midwest Alliance for Infrastructure Now azt nyilatkozta, hogy
a döntést problémásnak tartjuk, mely hosszú távon fagyaszthatja meg a privát infrastruktúra-fejlesztést az Egyesült Államokban.
Valószínűleg igazuk lesz a kapitalista fiúknak, és a továbbiakban nem fogják tudni elvenni, kizsákmányolni és tönkre tenni az őslakosok földjeit minden következmények nélkül.
Uff.Forrás: Lakota Times


http://24.hu/kulfold/2016/09/12/a-sziu-indianok-lenyomtak-az-amerikai-olajlobbit/



 Hírek a sikerről!


https://www.facebook.com/sevaster1/ oldalról:


Sevaster1
december 5., 7:01

RENDKÍVÜLI!
A DAPL olajvezeték átirányításról döntött Obama kormánya, így a Standing Rock-nál táborozó indiánok és aktivista támogatóik most végre ünnepelhetnek. 

Ennyit jelenthet az összefogás, ráadásul BÉKÉS összefogás. 

Egy kis nép győzött egy óriásvállalattal szemben, akit amerikai, európai és ázsiai óriásbankok finanszíroznak. Az olajvezeték elkerüli az ősi szent földeket. 

Az indiánok jogosan aggódnak egy kicsit azonban (tekintve a történelem során megszegett sok-sok szerződést), hogy amit tegnap Obama biztosított számukra, azt a következő elnök visszavonhatja. A táborban nagy az öröm, de többségük egyelőre nem távozik.



http://www.huffingtonpost.com/entry/standing-rock-photos_us_5844c3b2e4b0c68e0481849f


Sevaster1december 6., 10:30

Többszáz veterán kért bocsánatot az indiánoktól mindazért, amit a történelemben tettek velük. A veteránok földre borulva hajoltak meg az indiánok előtt. Az indián vezető megáldotta, és megbocsájtott, Majd hozzátette, nekik nem tulajdonuk a föld, a föld tulajdonai vagyunk mindannyian, és az Egység nevében megbocsájt, hogy legyen Világbéke.








Hírek az előzményekről










Sevaster1december 4., 15:29

Tegnap óta érkeznek a veteránok, hogy élő pajzsként védjék a dakota indiánokat és támogatóikat. A kb. 2500 veterán csapatait női veteránok vezetik, hogy egyensúlyban legyen a férfi és női erő. A veteránok is felesküdnek az erőszakmentességre, nem visznek fegyvereket magukkal. A már megérkezett veteránok eltávolították a rendőrök által lerakott pengés drótokat, és visszaszerezték az indiánoktól ellopott kenukat.

Ugyanakkor holnap várhatóan megkezdik a tábor kiürítését a hatóságok. Az olajtársaság nem hajlandó elállni szándékától, és Trump is támogatást ígért nekik (persze, hiszen ő is befektető). A várható események miatt a világ egyik legnagyobb orvosi egyetemén (a kubai ELAM) végzett amerikai orvoscsoport indult el Észak-Dakotába, hogy szükség esetén segítséget nyújtsanak a táborlakóknak.

Időközben a leesett a hó, a következő napokban már mínusz 10-20 fok is lehet a táborban. A mára már 13 ezer főre duzzadt táborban felkészültek a hidegre, sőt, ők ajándékozták meg a Morton megyei seriffhivatal rendőreit meleg holmikkal, amit a hivatal facebook oldalán is megköszönt nekik.

Képek a téli táborról: http://www.npr.org/…/despite-evacuation-orders-pipeline-pro…

Csak emlékeztetőül, korábban ugyanez a seriffhivatal brutális erővel támadta meg a békés tüntetőket, egy fiatal lánynak csaknem leszakadt a karja, amikor sokkoló gránátot dobtak rá. A sokkoló gránát 7 másodperccel kibiztosítás után robban, inkább oszlatás céljából használják, mert ennyi idő alatt van idő elmenekülni. Tanúk szerint kibiztosítás után a támadó rendőr 5 másodpercig várt, és úgy dobta a gumilövedékek elöl menekülő lányra. A lánynak több órán keresztül kellett várni mentőre, mert a rendőrök lezárták a hidat, így a mentő nem tudta megközelíteni a tábort. Az eset miatt egy ügyvédcsoport perelni fogja a seriffhivatalt. (Vigyázat, durva képek: http://countercurrentnews.com/…/graphic-photos-show-shocki…/)

Az indiánok drónokat használnak, amelyekkel rögzíteni tudják az esetleges erőszakos támadásokat, és figyelik az olajtársaság működését. Óvatosnak kell lenniük, mert az ellenoldal igyekszik kilőni a drónokat.

Az alábbi videóban egy Klamath-Modoc indián beszéde is szerepel (a Budapesten tartott Víz Világtalálkozó alkalmából.)



Angol nyelvű videó
a helyszíni körülményekről

Riport a veteránokkal. Láthatóak a kemény téli körülmények.
Miért is jöttek a veteránok a táborba?






A lényege az eseménynek:


Ez egy mérföldkő az emberiség történetében.
Egy kis nép győzött egy óriásvállalattal szemben, amit amerikai, európai és ázsiai óriásbankok finanszíroznak. Az olajvezeték elkerüli az ősi szent földeket.



Összeállította: Milly







5 megjegyzés:

  1. Köszönjük Milly a szuper összefoglalót, felemelő volt végig nézni ezt a nagyszerű eseményt!

    VálaszTörlés
  2. Jó-jó, meg szép-szép, és tényleg fantasztikus dolog az összefogás, ami itt kialakult, de a történet lényege egyáltalán nem ilyen meseszerű... Legalábbis ha hihetünk Cobrának.
    Az ő meglátása szerint a cél itt egy nagyon jelentős Ley-vonal tönkretétele lenne, aminek sikere esetén megakadályozódna a Föld további jelentősebb rezgésszint emelkedése.
    Úgyhogy bármilyen romantikusan hangzik is, az indiánok egyedül ezt nem lettek volna képesek megakadályozni, komoly erők vannak a háttérben, akiknek a támogatásával ezek szerint talán sikerülhet.

    Csak úgy az 'igazság kedvéért'...

    Üdv mindenkinek: Athena

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Cobrának nem kell mindent elhinni.Mond igazat is de azért olyan mint Corey,sokszor ellenmondásos vagy egyszerűen érezni lehet hogy valami nem klappol.Meg amúgy is kik voltak a vérvonalnál? Hát ők,nem a fény erői mert a mi világinkba nem is igen jelennek meg.Ő voltak ott ők élték át az érdem az övéké.Obama meg valamilyen szinten érthető döntést hozott.Ő az első színesbőrű így emlékezzenek rá az emberek?

      Törlés
  3. Igen, Cobrának ( hüllőnek) mindenképpen hihetsz, hiszen 'könnyen'ellenőrízhető amit írogat. A Story magazin Kiskegyed és Blikk is legalább olyan fontos híreket közöl mint cobra.

    VálaszTörlés
  4. Cobra közléseit én is fenntartásokkal fogadom, sőt van amelyiket totális marhaságnak tekintem. Ettől függetlenül talán előbb el kellene olvasni azt a közvetítést, amelyikben erről beszél, mielőtt valaki vitába száll...
    A magam részéről mindensetre életszerűbbnek tartom az ő verzióját, minthogy az a vezeték 'véletlenül' épp arra ment volna el.
    És az sem olyan nagy baj, ha ezt komoly nemzetközi összefogással sikerül megakadályozni, sőt.

    Üdv: Athena

    VálaszTörlés