2014. február 26., szerda

Országos Szkíta Nemzetiségi Önkörmányzat


"Élve a nemzetiségünk adta perszonális autonómia jogával, megalakítottuk Veszprémben 2014. január 10-én az országos önkormányzatot."




 
Köszöntő


Szkíta hitvallásunk megtartása és az ebből erdő erkölcsi és társadalmi normáink miatt, jelenleg kisebbségben élünk a saját hazánkban.

Élve a nemzetiségünk adta perszonális autonómia jogával, megalakítottuk Veszprémben 2014. január 10-én az országos önkormányzatot.

Az önkormányzat elsődleges célja, hogy minden szkíta nemzetiségű tagjának legyen választójoga és képviselete, azaz teljes autonómiája.

Élj őseid erejével és a hagyatékként rád ruházott szkíta jogaiddal!
A Te eddigi egyéni értékeid, a közössÉGben együttes értékké és erővé válnak.
Az Országos Szkíta Nemzetiségi Önkormányzat honlapja:





Beszámoló az önkormányzat eddigi munkájáról


06 feb '14 

Tisztelt regisztrált önkormányzati tagok!

Januárban megalakítottuk az Országos Szkíta Nemzetiségi Önkormányzatot. A legfontosabb lépés az volt, hogy létrehozzuk azt a biztonságos informatikai felületet, amin a csatlakozók tudnak regisztrálni. Mára, ez a jelenlegi honlap elkészült, és kezdi betölteni feladatát.


A mai napig, több, mint százan regisztráltak, és kinyilvánították aktív részvételüket az önkormányzat munkájában.


Felkerültek a legfontosabb írások, amelyek irányt mutatnak az önkormányzat szellemiségében és értékrendjében.


A közelmúltban tartottunk Veszprémben két munkaértekezletet. Az ülésen javaslat hangzott el intézményalapításra. Az ott megjelentek szavazatával döntés született arról, hogy az önkormányzat a Magyar Szent Korona Szeretet Szolgálatot megalapítja. A Szeretet Szolgálatról részletes leírást olvashattok itt a honlapon is.


Továbbá döntés született a Szkíta Nemzetiségi Kincstár megalapítására. Ezzel egyidejűleg elindítottunk egy szakmai csoportot, az önkormányzat önálló monetáris rendszerének a kialakítására. Ehhez a munkához várjuk további szakmai tapasztalattal és jó szándékkal rendelkező tagtársaink csatlakozását. Terveink szerint szeretnénk március végéig lezárni a monetáris rendszer összehangolását. Csak ezt követően kerülhet sor a Kincstár operatív munkájának az indulására.


A Szeretet Szolgálat számára kidolgozás alatt áll, egy igazolvány létrehozása. Továbbá a Szolgálat országos működéséhez, területi információs pontok és segélyközpontok működtetésére, és koordinációs munkához keresünk önkéntes tagokat.


A legutóbbi munkamegbeszélésen javaslat született arra, hogy keressünk szövetségeseket a már meglévő és ismert csoportok, szervezetek között. Akár stratégiai, akár csupán egy-egy szakmai kérdésben. Ehhez várunk regisztrált tagjaink részéről javaslatokat, a leendő szövetségeseink és a felelős kapcsolattartók megnevezésével.

Hitvallásunk örök tiszteletével:
Országos Szkíta Nemzetiségi Önkormányzat


http://onkormanyzat.magunk.com/news.php?extend.13 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése