2018. június 18., hétfő

Földanya szenved miattunk - Hőség és levegőszennyezés 2017.05.01.

Nem riogatásnak szánom, hanem megmutatni a tényeket, ha esetleg nem tudatosodna eléggé, hogy milyen helyzetben is van az emberiség. Sorozat lesz. Ez az első. 
Általában valamennyire értesülünk ezekről a dolgokról, de mégis sok új konkrétumot lehet találni ezekben a cikkekben, vagy videókban. Érdemes tehát átnézni őket. 
Fontos, hogy megértsük, az utolsó órában vagyunk! Mert Földanya valóban le akarja vetni magáról az őt kínozó emberiséget! Lásd Turul leveleit!  Eseményekről később.
Milly



Földanya szenved miattunk - Hőség és levegőszennyezés




Gaia, a Földanya fogja kipusztítani az emberiséget?


2017. május 1., hétfő

A bolygó és az élővilág módszeresen arra törekszik egy ősi erőn keresztül, hogy megszabaduljon a lépfenéjétől, vagyis az embertől, aki mindent tönkretett?

Az emberiség nagy valószínűséggel az őt körülvevő környezet miatt fog eltűnni a bolygó színéről. A bolygó és az élővilág módszeresen arra törekszik, hogy megszabaduljon a lépfenéjétől, vagyis az embertől, aki mindent tönkretett?

Egyre több olyan tanulmány lát napvilágot, mely azt sejteti, hogy az embert előbb-utóbb a környezete, illetve annak drasztikus változása fogja kinyírni. ott van a globális felmelegedés, vagy a környezet elhalása is.

A gabona, és egyéb gazdaságunk számára fontosabb növények egyre kevesebb tápanyagot tartalmaznak, a termőföldek pedig egyre gyatrábbak.

Egy vizsgálat egyértelműen rámutatott nemrégiben arra, hogy a Föld talaja egyre terméketlenebb. Aztán ott van a hőség, melyet a globális felmelegedés okoz.

A hőség miatti halálozások száma 2080-ra New Yorkban eléri a milliós számot az emberiség csak magának köszönheti majd.

2000 és 2006 között éves átlagban 640 ember hunyt el New Yorkban a hőség miatt.

De egy, a klímaváltozás következményeivel foglalkozó új tanulmány szerint 2080-ra évente 3300 new york-i ember veszítheti életét, mert a klímaváltozás miatt emelkedő hőmérséklet és a népesség változó megoszlása is közre játszik a hőséggel kapcsolatos halálozások megugrásában.






Bár az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése ezeket a halálozással kapcsolatos becsült adatokat lejjebb szoríthatják. A szakértők szerint sokak halálát meg lehetne előzni az üvegházhatású gázok kibocsátásának korlátozásával, és azzal, ha olyan intézkedéseket hoznának, amelyek segítenének az embereknek alkalmazkodni a hőséghez.

A hőséghez társul ráadásul még a légszennyezettség is.

Olyan, mintha a Földünk nem akarná megtűrni a fajunkat a bolygón. Eleve a Földnek az emberiség egy rákfene, mindent pusztít, szennyez, és szinte semmit nem tesz hozzá a körforgáshoz.

2040-ig milliókkal nőhet a légszennyezés miatti halálozások száma is.

Főleg akkor, ha az energia előállításában és felhasználásában nem lesz változás.

Jelenleg évente mintegy 6,5 millióan halnak meg világszerte a kül- vagy beltéri levegő rossz minősége miatt, így a légszennyezettség éppen lecsúszva a dobogós helyezésről, a negyedik helyen áll az emberi egészségre legnagyobb veszélyt jelentő tényezők sorában a magas vérnyomás, a nem megfelelő étrend és a dohányzás mögött.





A környezetünk betegít meg bennünket, a legsúlyosabb károkat a kén-dioxid, a nitrogén-oxid és a gyakran savakat, fémeket, termőföld- és porrészecskéket tartalmazó finomszemcsés anyagok okozzák, hiszen a levegőben szálló apró részecskék hosszú távon tüdőrákot, agyvérzést, szívbetegséget okozhatnak, de szívrohamot is előidézhetnek.

Milliónyi tonna szennyezőanyag kerül a légkörbe évente. Ez a szennyezőanyag annyira felmelegíti a légkört, hogy egyre több metán szabadul fel a rejtett helyekről, ezáltal még jobban felerősítve a felmelegedést. Ez egy ördögi kör.

A fagyos télben a tundrából ugyanúgy árad az üvegházhatású metángáz a légkörbe, mint nyáron, amikor kiolvad a sarkvidéki föld, mutatták ki svéd kutatók. Vagyis a folyamat nemhogy lassul, hanem gyorsulni látszik.



Ázsiában már olyan szennyezett a levegő a különféle gázoktól, hogy rengeteg halálos áldozatot szed évről évre.

Kínában már több helyen tiszta levegőt tartalmazó palackokat árulnak pénzért. Ez mindent elárul napjaink környezetszennyezéséről.

Idehaza sem jobb a helyzet. Itthon körülbelül 8-14 ezerrel kehet becsülni azokat, akik bizonyíthatóan a légszennyezés következtében halnak meg, és ez a szám évről-évre nőni fog.

A legfőbb feladat most a világ számára a levegő minőségének javítása, ugyanis ha ezt nem sikerül elérni, és a globális felmelegedést megszüntetni, akkor a termőterületek és a növények elhalnak, a sorsunk pedig megpecsételődik.

Sokak szerint az ítélet egyébként is elkerülhetetlen, mert maga Gaia, a földanya dolgozik ellenünk, hogy megszabaduljon saját lépfenéjétől, a rajta élő parazitától, az emberiségtől...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése