2013. december 4., szerda

Esküvő mindenkivel - Csillagmag 12.04.


  Mi az a házasság és miért van az esküvő?

Kedves CsillagMag Barátom!

A  minap a gyermekeimmel megnéztük az esküvői képeinket, és Kende fiam (5) megkérdezte, hogy mi az a házasság és miért van az esküvő. S ahogy fogalmaztam a hitvallásomnak megfelelő, mégis számára érthető szavakat, bevillant valami. De mit is mondtam nagyjából?

A házasság az, amikor két ember szereti egymást, elfogadják és segítik a másikat. Amikor az egyiknek rossz a kedve vagy ideges, akkor  segítenek, hogy szeressék saját magukat. Amikor kitartanak egymás mellett, akár jó vagy rossz dolgok történnek. 

Hmmm... - mondtam magamban - de hiszen valami ilyesminek kéne lenni minden ember között! Óóóó.

Miért is nem így él minden ember egymással? Hiszen milyen zártak vagyunk! Egy emberre akarjuk lekorlátozni magunkat, amikor MINDEN emberrel megélhetnénk ezt a maga szépségében, egyediségében. Amikor a család nem azt a néhány embert fogja jelenteni, akik elvileg a rokonaid, hanem az egész Emberiséget.

Ja, hogy nem akarsz közösséget az emberiséggel, az egésszel, a szomszéddal? Akkor megkérdezem, vannak-e anyagi, párkapcsolati vagy egészségi gondjaid? Mert ezek összefüggenek: ha nem akarsz közösséget az EGYSÉGGEL, akkor elzárkózol sok mindentől. Pl az Egészségtől. Bőségtől. Szeretettől. 
Hitvallásom, hogy az egész családod maga az emberiség. 

S amikor a családodat akarod megvédeni, és csak a családod számít... akkor gondolj arra, hogy ez kiterjeszted az egész Földre. Mi a jó a családodnak? Mikor gondoskodsz a családodról? 

Kicsit más dimenzióba helyezi az egész létezést...
de nem Te akartál dimenzióváltást? ;) 

Tessék, itt egy új dimenzió: 
CSALÁD = EMBERISÉG. Ki lehet próbálni!


Kiss Balázs Kúnó
* * *





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése