2021. április 11., vasárnap

Csecsemőnirigy- Thimus - Földvári E. 2021.04.04.

 Ez a mirigy nagy jelentőséggel bír a boldogság és az egészség szempontjából.




&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

***A THÍMUS - CSECSEMŐMIRIGY***

A csecsemőmirigy a nyirokrendszer szerve, felelős a T-limfociták éréséért, és bár úgy tűnik, hogy nem kelt nagy érdeklődést, ez a mirigy nagy jelentőséggel bír a boldogság és az egészség szempontjából.

Az egyén természetes öregedése a csecsemőmirigy involúcióját okozza, azonban a csecsemőmirigyre két alapvető érzés is hatással van: a szeretet és a félelem. 
Így, ha az életet a szerető érzések, például a hála, a bizalom és a bátorság tartományában tartod, a csecsemőmirigy növekszik és erősödik, ugyanakkor aktivitása intenzívebb lesz, ezáltal növeli szervezeted immunerősségét.

Ha viszont a félelemből fakadó érzések dominálnak, például szorongás, aggodalom, stressz stb. 
A Thymus gyengíti és lelassítja tevékenységét. 
Ha a csecsemőmirigy nem működik megfelelően, immunrendszerünk nem termel annyi T-sejtet, amely megvédene a fertőzéstől.
A jól működő csecsemőmirigy segít szabályozni a nyirok áramlását az egész testben, ezáltal segít a nyirokrendszernek eltávolítani az idegen anyagokat, méreganyagokat és a salakanyagokat a sejtekből és a véráramba a tisztítás és az elimináció érdekében.

Szomorúságot, fájdalmat, stresszt stb. okozó helyzettel szembesülve a csecsemőmirigy zsugorodik, ezért azt mondjuk, hogy "feszes szívet érzek", "fájdalmat érzek a mellkasomban", amikor érzékenyek és kiszolgáltatottak vagyunk a valamilyen helyzetre, amelyet átélünk.

Hogyan aktiválhatjuk a csecsemőmirigyet a közérzet növelése érdekében: A csecsemőmirigy stimulálása gyengéd kopogtatással.


1. Üljön le egy székre egyenes háttal, erőlködés nélkül.

2. Helyezd mutató-, középső és gyűrűsujjad hegyét finoman a csecsemőmirigyre (a szegycsont közepén található, lásd a képet).

3. Csukd be a szemed.

4. Fókuszáld a figyelmed a légzésre az orron keresztül.
Csinálj kicsi, gyengéd ütőgetéseket anélkül, hogy ujjaidatt túl magasra emelnéd. Folytasd 3-5 percig, nyugodtan lélegezz, miközben megfigyeled a teljes mellkasi régióban keletkező rezgést. Ezt meg lehet ismételni naponta 2-3 alkalommal, vagy ahogy érzed.

Ez a gyakorlat vért és energiát fog vonzani a csecsemőmirigy felé, ami emeli a vitalitást, a tüdő, a szív, a hörgők és a torok működését is szolgálja, vagyis megtölti a mellkast valamivel, ami már az övé volt, és csak az elismerésre várt. 
Átalakulni bátorrá, nyugodttá és érzelmileg felfokozottá.
💖🌞💖🌞💖🌞💖🌞💖🌞💖🌞💖🌞💖🌞💖🌞💖

 Földvári Erzsébet 2021.04.04.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése