2014. június 25., szerda

Csodatévő képek és ereklyék - Esztergomi bazilika

 

Következő csoda: ma hajnaltól az esztergomi főszékesegyház Téli-kápolnájának mennyezeti freskóján lévő Istengyermekből öt napon át áldás áramlik, gyógyulást hozva a betegeknek. Induljatok gyógyulni.

2014.06.26. 08:03 

800px-esztergom_bazilika_teli_kapolna_plafon_1403722126.JPG_800x600

Ma hajnali öt órától folyamatosan áramlik a képmelléklet eredetijéből egy zöldes-ezüst színű kegyelmi kiáradás.
Sőt ! Ha a képmellékletet nézed legalább öt percen át, ugyanezt a csodát élheted át.
Ezzel egyidőben a kincstárban:
A képmelléklet bal oldalán lévő gyöngyözött süveg, melyet koronázáskor használták  infula néven, Szakrális királyaink erejét árassza mától öt teljes hónapon át. Nem csak ezért, de érdemes hát a kincstárat is meglátogatni. Öt különböző Szentünk ereklyéje is ebben a pillanatban a Fénnyé válás átlényegítő kódjait sugározza.
14717.jpg


Részlet az ismertetőből: "Megcsodálhatjuk Zsigmond és Mátyás király szarvserlegeit, vagy az ország legnagyobb és értékben felbecsülhetetlen műkincsét: a Mátyás-kálváriát és a legszebb magyar gótikus kelyhet, a Suki-kelyhet.  

Az esztergomi érsekek Szent István királytól rendelt előjoga volt a mindenkori magyar uralkodó koronázása és ez által elismertetése. A koronázási szertartáshoz használt liturgikus tárgyak, az ún. klenódiumok is részei a gyűjteménynek. 
Az eskükereszt a XIII. században készült, a magyar királyok e keresztre tették hűségesküjüket századok óta.  Az 1600-as években készült a csókkereszt. Az érsek ezt a keresztet nyújtotta tiszteletcsókra a koronázásra érkező király elé. Koronázáskor használták a teljes felületén gyöngy- hímzéssel borított infulát (püspök süveg), amelyet Pálóczy prímás készíttetett az 1400-as években."

 Ilona

Istengyermek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése