2017. január 3., kedd

HUN = AVAR = MAGYAR 2016.09.01.


 "A hun-magyar /hunni=hungari/ azonosság annyira természetes; annyira megkérdőjelezhetetlen volt, hogy például a XI. században, sőt még a XVI. században is (!) a kortárs magyarokat is hunoknak mondták. Egy XII. századi forrás Sz. Lászlót az avarok kagánjának, a hunok királyának mondta ...."




HUN = AVAR = MAGYAR

A hun-magyar /hunni=hungari/ azonosság annyira természetes; annyira megkérdőjelezhetetlen volt, hogy például a XI. században, sőt még a XVI. században is (!) a kortárs magyarokat is hunoknak mondták: 
1052-ben Henrik német császár contra Hunnorum vezette a seregét (Vita Bennonis), 
1100-ban egy XII. századi forrás Sz. Lászlót az avarok kagánjának, a hunok királyának mondta (Hyrene, filia chagani Avarorum, id est Hunnorum regis: Tractatus de Invest.Ep.), 
1113-ban II. Bélát is rex Hunnorumnak írták (Vitae Ottonis Ep. Bamb.). 
S az sem volt kétséges, hogy a hunok és az avarok egyazon vagy rokon-népek voltak. Ezt még a németérzelmű Paulus Diaconus is így rögzítette (596. évnél: hunni, quoquae qui et Avares dicuntur) s a jól tájékozott pápa sem volt másképpen: 824/26-ban II. Jenő pápa ezt íratta le: Hunnia, quae et Avaria dicuntur.


J.W. Valvasor 1689-ben megjelent híres nagy könyvében (Die Ehre dess Herzogthums Crain) a legkézenfekvőbb megállapításként közli, hogy nagyot tévednek azok, akik a hunokat például germánoknak vélik (mint például Aventinus, Florentinus, Crantzius), ellenkezőleg a HUNOK, az AVAROK, és a MAGYAROK (Ungarn) EGY NÉPNEK TEKINTENDŐ!

Minden pápai bulla azzal kezdődött (évszázadokon keresztül) „A Királyi Scythák utódai, a Hunok és Avarok leszármazottai, a mai Magyarok”



Videó:






1 megjegyzés:

  1. Avar?a hathor csoport vezetöje avar.tom kenyon könyve a hathorok.tegnap olvastam el.harmadszor.èrdekes.

    VálaszTörlés