2021. június 7., hétfő

Informatika és.. 2021


Az információ áradatban eligazodni nem könnyű. Segíthetnének nekünk igazi jó szakemberek. / Milly




Informatika és...


Már régóta kikívánkozik belőlem ez a téma. Beszéljünk róla. Több történetem is van hozzá.
Egy jó barátom orvosi műszer-elektrotechnikus, informatikus. Volt, hogy állt a műtét egy grazi klinikán, őt várták, mint a megmentő messiást, mert beszart valami műszer. Nem tudtak addig műteni, amíg ő be nem futott a laptopjával, kütyüivel, tudásával. A kétségbeesett páciens már a műtőasztalon volt, ezzel fogadta: "végre valaki, aki érti is a dolgát!"




Egy másik történet az Alpenparlament német alternatív TV műsorában szerepelt 7-8 évvel ezelőtt: "Az oltatlan gyerekek egészségesebbek" címmel. Az interjúalany egy négy gyermekes informatikus anyuka, aki a Róbert Koch intézettől kikérte a hivatalos, állami, szakmai statisztikai adatokat oltásokkal kapcsolatban. Majd az oltatlan gyerekekről is. Akkor ő meg is kapta a kért információt (egy rakás statisztikai adatot), amit ő informatikai módszerekkel kiértékelt (pivot táblázat, vagy hasonló). Az eredmény elsöprő bizonyítékot hozott: azok a gyerekek, akik nem kaptak "védő" oltásokat, szignifikánsabban egészségesebbek voltak!
Államilag, szakmailag, statisztikailag a nagytekintélyű Róbert Koch intézet saját statisztikai adatai alapján.
Ez az anyuka beküldte a munkája gyümölcsét minisztériumokba, hivatalokba, politikusoknak, orvosoknak, ment vele ponciustól pilátusig. Érdemi választ nem kapott, viszont ezeket az adatokat ezután zárolták, senki nem férhet már hozzájuk.
Az informatikusoknak sokkal nagyobb hatalom van a kezükben, mint gondolnák.
Etikus, független, nem korrumpálható hackerek, ha összefognának, meg is oldódna majdnem minden globális probléma a Földön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése