2015. március 30., hétfő

Magyar jelképek - Öltözködés


 Talán megváltozik a helyzet, ha kiderül, hogy a magyar népi motívumok többsége nagy erejű, pozitív, isteni, teremtő szimbólum…


 Magyar jelképek

A mai magyarok többsége nem lelkesedik különösebben a hagyományokért. Ki az, aki manapság felvenne egy hímzett matyó blúzt, amit a külföldiek oly nagy lelkesedéssel visznek haza?


Múzeumokban, kiállításokon és a skanzenekben még elnézzük valahogy, de ki az, aki hímzett térítőket használ a lakásában? Ki az, aki a házán alkalmazza a régi mintákat, faragásokat?
Ki az, aki magyaros festett, faragott bútorral rendezi be a lakását? Ki az, akinek az öltözékén magyar motívumot fedezünk fel? Alig akadnak néhányan…

Kattints a képre a teljes mérethez!

Talán megváltozik a helyzet, ha kiderül, hogy a magyar népi motívumok többsége nagy erejű, pozitív, isteni, teremtő szimbólum… 

Olyan mágikus jeleknek vagyunk örökösei, birtokosai, amelyekkel megváltoztathatjuk a világot. A varázsló a mesében varázsigéket használ, és varázspálcájával jeleket „ír” a levegőbe.
Akármilyen hihetetlen, a magyar szavak éppen ilyen varázsigék, és a magyar népi motívumok illetve rovásírásunk jelei pedig nem mások, mint varázsjelek.

Ősi rovásírásunk jelei a Teremtés folyamatának szimbólumai, ebből következően a rovásírással írt magyar szavak igazi varázsigék, teremtő erejűek. Érdekes módon mégsem használjuk ezeket a jeleket, pedig az erő velünk van, tálcán kaptuk a Teremtőtől ősi írásunkban jelképeinkben és nyelvünkben. Badiny Jós Ferenc, a sumerologia professzora szerint a mah-gar népnév sumér olvasata: a tudás népe

Mi magyarok pedig inkább használjuk ruháinkon és a lakásainkban a semmitmondó, vagy kifejezetten negatív jelentéssel bíró márkaneveket, külföldi feliratokat, jeleket, szimbólumokat, angol nyelvű szövegeket. Miért? Mert ez az egyszerűbb út.

Csatlakozni ahhoz a világhoz, ahol a pénz és az érdek az úr. Felvenni ennek a világnak a hullámhosszát, nézni naponta az akciófilmeket a tévében, követni a reklámok sugalmazta életet, vásárolni és kidobni.

Mindent megtenni azért, hogy a testi öregedés jeleit eltitkoljuk, szégyellni az ősz hajszálakat, amelyek igazából a korona csakra aktívabb működésének jelei, tehát a szellemi érést jelentenék, ha hagynánk.

És mi lesz ennek az életnek a vége? Festett hajjal, sima, plasztikázott arccal, nyakig sminkelve, színezett kontaktlencsével, műkörömmel, fogyókúrák által meggyötört testtel, szoláriumos barnasággal de narancsbőr nélkül fogunk majd feküdni a mobiltelefonunk mellett a koporsónkban, és azt kérdezzük magunktól, mire volt jó ez az egész élet.

Tettünk valamit, amitől jobbá, szebbé vált a világ? Alkottunk valamit? Hagytunk magunk után embereket, akik siratnak, akiknek tényleg hiányzunk? Megtettük azt, amiért éppen most éppen ide, ebbe az országba és erre a Földre születtünk?

Kattints a képre a teljes mérethez!

Az első lépés, ha vissza akarunk térni arra a hullámhosszra, ahová igazából tartozunk, hogy elkezdjük újra használni a régi magyar szimbólumokat jeleket, mintákat. Ezzel ráhangolódunk arra az erőszintre, ahol már képesek leszünk a manipulált világ fölé emelkedni, kezdünk átlátni a szitán, és újra kapcsolatba kerülünk önmagunk szellemi központjával.

Olyan ez, mint mikor felmegyünk egy hegycsúcsra, és bár látjuk az alattunk elterülő világ történéseit, pontosan tudjuk, mit kell tennünk, mi a szerepünk benne. Ahhoz, hogy a hegycsúcsra kerüljünk, a magyar szimbólumok jelentik a legegyszerűbb és legnagyszerűbb segítséget.

(Forrás:Bodnár Erika: az öltözködés mágikus titkai)
http://rejtelyekszigete.com/nezopont/magyar-jelkepek/ 

1 megjegyzés: