2017. április 19., szerda

BBC és az igazság 2017.04.10.




„Ha egy ilyen interjú a CNN-en menne, a közvetítő műhold hirtelen felmondta volna a szolgálatot és a szerkesztők szorgosan beírták volna a nevét a soha többé nem hívandó interjúalanyok listájára”.


„Vírusként terjed a brit nagykövet által a BBC-re dobott igazságbomba”

Lovas István2017. április 19. 08:55 Terrorszemle
Peter Ford, volt damaszkuszi brit nagykövet nem volt hajlandó beállni a BBC Szíria-propaganda vonalába és élőben dobott igazságbombát az állami propagandát toló közszolgálati adóra.
Ford az őt kérdezőnek már az első kérdésével ellenkezett és tette ezt a beszélgetésük végéig.
A BBC-s azon kérdésére, ugye tény, hogy Asszad felelős a szíriai vegyi támadásért, a vendég válasza: „Mítosz”. Hangja undorral volt tele az állami adó „idiotizmusa és hazugsága” hallatán.
„Nem tényállítás”, folytatta, mire az interjúvoló hangja megbicsaklott.
Így folytatta: „Vizsgálatra van szükség”, majd kifejtette miért.
Majd: „Lehet, hogy ilyeneket csak azért mondják, hogy ürügyet találjanak Szíria megtámadására”.
Az interjúvoló már nem bírta. Végső kétségbeesésében elővette a „CNN forgatókönyvet” és Fordot azzal vádolta a volt szíriai nagykövetet, hogy orosz ügynök.
Ford így válaszolt: „Nem szoktam az ajtónál hagyni az agyamat, amikor analitikusan vizsgálok meg egy helyeztet. Tárgyilagosságra törekszem.”
Az erről író hírportál ezután megjegyzi: „Ha egy ilyen interjú a CNN-en menne, a közvetítő műhold hirtelen felmondta volna a szolgálatot és a szerkesztők szorgosan beírták volna a nevét a soha többé nem hívandó interjúalanyok listájára”.
/Az ismertetés április 10-i, de valahogyan elkevertem. Mivel sajnos a hazai sajtó azóta sem tett erről említést, úgy gondoltam, még 9 nap távlatából is érdekes lehet./

Forrás: http://lovasistvan.hu/2017/04/19/viruskent-terjed-a-brit-nagykovet-altal-a-bbc-re-dobott-igazsagbomba/






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése