2017. október 19., csütörtök

Envienta a közösségi jövő - Konferencia Budapesten 2017.06.08.


 Az Envienta egy világszintű projekt, mozgalom, a jövő alakítására. Több országban élő magyarokból épült fel ez a nonprofit szervezet. Van egy víziójuk, az ökológiai, társadalmi, gazdasági fenntarthatóság megteremtése. "Ez így kimondva eléggé sci-fi kategória" mondják, de felvázolják és elemzik a lehetőségeket. Okos, kreatív emberek álltak össze, hogy okos dolgokat tegyenek a jövőnkért.
A nemzetközi Envienta konferencia 2017. június 8-án került megrendezésre Budapesten . 
“A jelenben kell elültetni a jövő magvait. Bármit is teszünk most, az magunkra és másokra is hatással van és hatással is lesz."
Milly





Az Envienta konferencia két bevezető videója itt látható:

 
Kiss Gábor - Envienta a közösségi jövő - 
OSCE Days 2017 Interjú





https://www.youtube.com/watch?v=L5_Ng0HrKpI&list=PLBTXDFYcFoJQXnVlnzWmlxAC1VYoh8jfY

A videó alatt található szövegből idézet:

"A jelenleg is zajló ipari forradalomban az exponenciálisan fejlődő technológiák, a nyílt forrású együttműködés, az erőforrások ésszerű elosztása és használata, illetve a globális környezeti fenntarthatóság egyaránt kiemelt szerepet kap. Kiss Gábor az OSCE Days nyitó előadásában bemutatja az Envienta projektet, mely a különböző szakterületek legjobbjaival együttműködve teremti meg a közösségi alapú, nyílt forrású kutatás-fejlesztés alapjait. A folyamat révén átformálhatjuk és egyben ökológiailag fenntarthatóvá tehetjük élettereinket.

2017. június 8-án került megrendezésre Budapesten az Open Source Circular Economy Days, vagyis a Nyílt Forrású Körforgásos Gazdaság létrehozását szorgalmazó nemzetközi rendezvénysorozat, az Envienta nonprofit szervezet, illetve az Életfa Kulturális Alapítvány szervezésében. 

A Közösségi jövő – A tudásmegosztás napjai” elnevezésű tematikus programunkban körbejártuk a jelenleg zajló negyedik ipari forradalom várható hatásait, törvényszerű, elkerülhetetlen következményeit, illetve az emberiség erre adható tudatos döntéseken alapuló lehetséges válaszait - teljesség igénye nélkül. 

Az eseményre 5 kontinensről, közel 50 országból és több mint 100 városból gyűltek össze kreatív szakemberek, feltalálók, illetve egyetemi közösségek, azzal a céllal, hogy megismerjék a nyílt forrású együttműködés jótékony hatásait, és megtárgyalják, ezek milyen hatással vannak a kutatás-fejlesztés folyamatára, az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodásra, az újrahasznosításra, illetve a környezeti fenntarthatóságra. 

Az eseménnyel kapcsolatos további információk, illetve az elmúlt évek beszámolói a következő webcímen találhatóak: http://oscedays.org"



Létezhet-e közösségi alapú kutatás-fejlesztés és innováció?



"A legszebb mondata, mely a cikk címét is adja, “A jelenben kell elültetni a jövő magvait”, fogott meg a legjobban. Bármit is teszünk most, az magunkra és másokra is hatással van és hatással is lesz."

"Gábor azt mondta, hogy “ha az emberek környezetét megváltoztatjuk, akkor az emberek hozzáállása is megváltozik”. Tehát, ha nem akarnak változni a jó irányba maguktól, akkor enyhe “kényszerrel” változni fognak. Valakinek el kell kezdenie a változtatást és ha elég kitartóan próbálkozik, esetleg időközben mások is csatlakoznak a jó ügyhöz, sikerrel járhat(nak). Talán mondhatjuk, hogy a konferencián minden résztvevő ezen fáradozik és MI mellszélességgel kiállunk a jó ügy mellett."

Forrás: http://otszazalek.com/2017/06/a-jelenben-kell-elultetni-a-jovo-magvait/


Az Envienta konferencia többi előadása is megtalálható a youtubeon, a videó melletti jobboldali sávban!

Közösségi oldal:

Magyar nyelvű weboldal:









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése