2018. augusztus 12., vasárnap

Indiában 1,5 millió önkéntes ültetett 66 millió fát 12 óra alatt. 2017.11.01.


Vannak országok, akik tesznek is a változásért.






Indiában 1,5 millió önkéntes ültetett 66 millió fát 12 óra alatt. 

2017.11.01.


Részletek Google fordítóval

Uttar Pradesh indiai államában, az ország legnépesebb lakóhelyén, mintegy 200 millió lakossal, több mint 1.5 millió önkéntes ültetett egy nap alatt több mint 66 millió fiatal fát.. Az akció a párizsi éghajlat-változási konferencia részeként a globális felmelegedés ellen irányult. Egy új világrekordot valósítottak meg vele, mondta az indiai kormány szóvivője.

India minden területéről, diákok, háziasszonyok, kézművesek, a politikusok és a kormány képviselői gyűltek össze abból az alkalomból, hogy India kötelezettséget vállalalt a párizsi éghajlati megállapodás szerint ültetni önként fiatal fákat. A megállapodás, hogy India aláírta a Föld Napján 2016-ban, az egyik legnagyobb ország a világon, ígéretet tett hogy összesen 6 milliárd amerikai dollárt szán újraerdősítésére 12 százalékán a terülén. 2030-ra az indiai terület 29 százalékát erdősíteni kell.



India az utóbbi időben új környezetvédelmi intézkedésekkel foglalkozik. Csak az év elején indiai fővárosa Új-Delhi tilt minden típusú eldobható műanyagot. Ez az elkötelezettség része annak, hogy India törekszik globális felmelegedés csökkentésére. Mert India is egyike azon országoknak, amelyek világszerte a legtöbb üvegházhatást okozó gázok előállítását végzik.


Forrás:

https://newsgreen.net/2017/11/01/weltrekord-in-indien/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése