2020. november 24., kedd

Valódi adventi készülődés - a lelki megtisztulás ideje - 2020.

Ne higgyük azt, hogy a Karácsony és az Advent kizárólag egyházi ünnep!  Asztrológusok és asztrozófusok is megerősítik, hogy ez az időszak fontos lépcsőfok lehet a lelki-szellemi fejlődésünk során. 
Mint minden ünnepi várakozás, az adventi hetek időszaka is elsődlegesen a lélek megtisztulásának és ráhangolódásának ideje, így  az alábbi személyes elmélyülés segítheti tisztulásunkat, fejlődésünket.

2020.december 29-én kezdődik az Advent.



Valódi adventi készülődés  
- a lelki megtisztulás ideje


Mint minden ünnepi várakozás, az adventi hetek időszaka is elsődlegesen a lélek ráhangolódásának ideje, így ennek olvasatában az alábbi, további személyes elmélyülés segítheti tisztulásunkat, fejlődésünket.


 Az élet négy legfontosabb pontja: a sarkalatos erények 

 Nemcsak az otthonnak van négy stabil fala, hanem a léleknek is van négy oszlopa, négy legfontosabb pontja, a sarkalatos erények, aminek megléte az igazán boldog élet titka. 

Bölcsnek lenni... 
Az első erény a bölcsesség. A bölcsesség arról szól, hogy mennyire hallgatunk a saját belső hangunkra, ami megsúgja az irányt. Ha nem figyelünk rá, akkor tele leszünk félelemmel és kétséggel. Ha megtanulunk hallgatni az intuíciónkra, akkor bármit elérhetünk az életedben, hiszen rá fog vezetni a helyes útra. Erről szól Advent első hete.- HIT -lila gyertya 

 Őszintének lenni... 
A második erény az igazságosság. Az igazságosság arról szól, hogy mennyire vagyunk őszinték magunkhoz, és ezáltal másokhoz. Ha az ember nem őszinte önmagához, akkor soha nem fogja azt érezni életében, hogy elérte, amit akart, mert becsapja magát és olyasmivel t-ölti az idejét, ami nem méltó önmagához. Erről szól Advent második hete.-REMÉNY - lila gyertya 
 
Erősnek enni... 
A harmadik erény a belső erő. Van az életünkben egy vállalt küldetés, egy olyan feladat, ami egész élet során elkísér. A belső erő arról szól, hogy mennyire vagyunk hajlandóak alávetni az életünket ennek a vállalt küldetésnek. Ez sokszor - úgy tűnik - lemondással jár, de ez koránt sincs így, hiszen elfogadni a feladatunkat és ezáltal úrrá lenni minden más vágyon, ami letérít erről az útról, a legnagyobb erő és boldogság forrása. 
Erről szól Advent harmadik hete.-ÖRÖM -Rózsaszín gyertya 

 Mértékletesnek lenni... 
A negyedik erény a mértékletesség. 
A mértékletesség valójában arról szól, hogy képessé kell válni folyton fejlődni, megújulni, azáltal, hogy a végletek helyett megtaláljuk a feladatainkban a mindenkori arany középutat, vagyis azt a helyes arányt, aminek segítségével kiegyensúlyozottan élhetjük az életet. Meg kell tanulni egyik lépcsőfokról a másikra lépni, ami mindig fejlődést hoz. 
Erről szól Advent utolsó hete. - SZERETET - lila gyertya 

 A négy adventi hét misztikuma, ennek a négy sarkalatos pontnak a megvizsgálásában is áll, így érdemes átnézni, hogy ezen területeken az életünk hol is tart éppen... És mivel az emberi erények száma több négynél, keresse meg ki-ki önmagában, mely saját oszlopai, milyen erősek, biztosak és fényesek jelenlegi életszakaszában... 

 Az ADVENT szó jelentése „eljövetel”. 
A latin „adventus Domini” (érkező, aki dominál, maga az ÚR”) kifejezés tehát röviden: „az Úr eljövetele”. A karácsonyt megelőző várakozás ebben az eljövetelben éri el jutalmát. 

(Korábban „kisböjtnek” is nevezték, hasonlatosan a húsvéti nagyböjti ünnepkörhöz, lévén szintén egy megtisztulásban zajló, várakozási időszak.) 

 Forrás: https://www.napszikra.hu/akt/cikk/pi/adventi-szimbolikak01

Öltöztessük díszbe a lelkünket is Karácsonyra!
Milly





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése