2014. május 22., csütörtök

Csíksomlyói kegytemplom és a pilisszántói Boldogasszony kápolna közös pünkösdi miséje


A hagyományok szerint a két mise bevezetéseként ki lesz hangosítva a Csíksomlyón elhangzó Pilisszántónak szóló üzenet. 


Csíksomlyói kegytemplom 
és a pilisszántói Boldogasszony kápolna 
közös pünkösdi miséje
2014. június 7-én, szombaton

 


május 21. 0:01

A keresztény nemzet összetartozásának évszázados történelmi zarándokhelyén Csíksomlyónk 2014. június 7-én, szombaton, 12 óra 30 perckor a Somlyó hegy nyergében ünnepi szentmisét mutatnak be.

A keresztaljak sora népesíti be ilyenkor a hegyoldalt, ahová erdélyi testvéreink hálaimát jönnek mondani Szűzanyánkhoz megmaradásukért.
Vágyaink ellenére, a távolság miatt sokan nem tudnak elzarándokolni Magyarországról Csíksomlyóra, hogy erős hittel kérjük Szűzanya áldását erdélyi testvéreinkre, és édes hazánkra.

Ezért a Pilis hegy sziklái közt, a pilisszántói Boldogasszony kegyelmével, a csíksomlyói misével egy időben, irántuk való tiszteletünket kifejezve szintén szentmisét tartanak, az idő eltolódás miatt az itteni idő szerint 11 óra 30 perckor.



A pilisszántói misét bemutatja: Beer Miklós a váci egyházmegye püspöke

A reményeink szerint az addig megépülő harangláb, Pilis Lelkének harangja is ekkor lesz megáldva.A szentmise részeként Felbert Gabriella énekhangja tölti be Pilis szikláit.

A hagyományok szerint a két mise bevezetéseként ki lesz hangosítva a Csíksomlyón elhangzó Pilisszántónak szóló üzenet. Így rövidül meg a 700 km távolság testvéri ölelés közelségére. Így találkozik egymással Kárpát-medence két szent hegye, Hargita és Pilis, így duplázódik meg közös imáink által a két azonos lelki tartalmú, Makoveczhez kötődő keresztényi zarándokhely nemzet egyesítő akaratának ereje, és így kérünk védelmet Égi Édesanyánktól az erkölcstelen pénzvilág hazánk elleni támadásaitól.

Szintén hagyományosan, Pomázról keresztaljával zarándokolunk Pilisszántóra.

Indulás:
2014 június 07-én szombaton reggel 05.00-kor a Pomázi HÉV állomásnál lévő kettős kereszttől.


Ha bármi kérdés, javaslat van, Izsó Ilidkó az izso.ildiko@t-online.hu címen lehet megtenni.


Mindenkit szeretettel várnak!

Hívjuk együtt a Szentlelket, és imádkozzunk együtt hazánk tisztább erkölcsű jövőjéért és az Istentől eltávolodott világért! 



 

1 megjegyzés:

  1. juni.6.-ig cobra eseményt igért.utána 7.-én minek ez a bohockodás,ettöl jobb lesz?

    VálaszTörlés