2018. október 23., kedd

Összefogtak a biciklisek és a motorosok, hogy hajléktalanokon segítsenek


 "Hét éve csinálják évente százezer adag ételt osztottak ki." Volt egy kommentben.
Minden elismerésem az övék.












Összefogtak a biciklisek és a motorosok, hogy hajléktalanokon segítsenek
A Budapest Bike Maffia és a Punishers LEMC Hungary önkéntesei 110 adag ételt főztek meg és osztottak szét Budapesten. És ez még csak a kezdet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 18.


A Budapest Bike Maffia biciklis önkéntesei és Punishers LEMC Hungary motorosai közös főzéssel és ételosztással demonstrálták, milyen ereje lehet ma Magyarországon az összefogásnak, ha tettre kész emberek találkoznak. Közös célkitűzésük a jó cselekedeten túl azt is megmutatta: mindegy, hogy biciklivel, vagy motorral szeled az utcákat, ez együtt is működőképes.
Ma elég sok sztereotípia él a biciklisekről, motorosokról és autósokról. Ezt a hibás beidegződést is szerették volna feloldani közös vonulásukkal.
Hirdetés
Adott két közösség, amelyben több hasonlóság is van. Mindkettő két keréken segíti a saját célkitűzésinek megfelelő célcsoportot. A Budapest Bike Maffia már 2011 óta egyre fejlődő önkéntesekből álló szervezet, akik a fizikai segítségnyújtáson túl, útmutatásokkal, kiadványokkal és jogi segítséggel is támogatják a hajléktalanokat Magyarországon.
A Punishers LEMC Hungary motorosai pedig a világ egyik legnagyobb motoros közösségének a képviselői. 14 országban vannak jelen és több ezer motorost, illetve segítőt tömörítenek magukba. A szervezet alapítói a klub történelmében vagy egykori, vagy ma is aktív rendőrök, tűzoltók, katonák, mentősök és törvénytisztelő állampolgárok. Éppen ezért a jelmondatuk is, hogy „Szolgálatban másokért”.
Az ő legfőbb küldetésük a gyermekek védelmezése és segítése világszerte: megvédik a zaklatott, családon belüli erőszakot elszenvedő, a szegény sorsú gyermekeket egyaránt.
Gyűjtéseket és jótékonysági gyermekmotoroztatásokat szerveznek, minden olyan jó ügy mellé odaállnak, amivel segíthetik a példamutatást és az elesettek védelmét. A magyarországi közösség a legfiatalabb a világszervezetben és elképesztően dinamikusan fejlődik.
A közös főzés kora délután kezdődött, összesen 110 adag ételt készítettek el. A menü igazi magyaros étel volt: kolbászos paprikás krumpli, amely mellé a gyermekek kézzel készítettek kókuszgolyót, a szervezők pedig még almát is csomagoltak a hajléktalanoknak.

A programban résztvevő önkéntes biciklisek és motorosok nagyon jó hangulatú délutánt töltöttek el együtt, amelyet közös játékkal tettek még izgalmasabbá. Kicsit olyan volt, mint egy csapatépítés az indulás előtt. Aki csak ott volt, egyaránt fantasztikus hangulatról, jókedvről és tettrekészségről számolt be.
A főzés és a kvíz után jött a közös csomagolás és felkészülés az indulásra. Majd délután fél hatkor elindult a menet.
Gondosan megtervezett útvonalat jártak be: a motorosok forgalmi védelme alatt a belső oldalon a biciklisek közlekedtek és szervezetten vonultak a célpontok felé.
Érintették a Keleti Pályaudvart, a Rákóczi teret, a II. János Pál Pápa teret, az étel felét pedig a Podmaniczky utcai női melegedőbe vitték el. A hosszúra nyúlt ételosztást nagy érdeklődés övezte az egész városban: ahol csak a közös menet elhaladt, mindenütt fotózták őket a járókelők, illetve rengetegen integettek is.

A programról készült hivatalos videó:

Az eredmény fantasztikus volt, hiszen ezen az októberi estén jól lakott Budapesten 110 hajléktalan ember, a két közösség pedig példamutatóan helyt állt, együttműködésben és összefogásban egyaránt.
Az akcióról további képeket IDE KATTINTVA, videókat pedig ITT nézhetsz meg.
A Punishers LEMC Hungary hivatalos oldala IDE kattintva, érhető el támogatói csoportjukat pedig ITT találod. A Budapest Bike Maffia hivatalos honlapjáért KATT IDE, Facebook-oldalukért pedig IDE!
Mindkét szervezet örömmel fogad önkénteseket, erről minden részletet a fenti elérhetőségeken tudhatsz meg.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése