2021. március 20., szombat

Varázslat ez is - Milly 2021-03.20.

 

Kevesen tudják, hogy zenével is lehet varázsolni, pedig nagyszerű hatású, akár előadva, akár hallgatva. Érdemes kicsit kipróbálni az alábbi csodás zenével, hogy milyen is ez az élmény. Fejlődésünket nagymértékben segíti. /Milly


Varázslat ez is
Milly
2021.03.20.

Különös élményem volt ma. Párommal beszélgettünk és valamiért eszembe jutott Vangelis Újvilág zenéje. Elkezdtem dúdolni. Párom fölismerte és azon gondolkodott, hogy van egy másik Újvilág zene is. - Pedig ő nem szokott komolyzenét hallgatni. - Mondom Dvorak szimfónia (ejtsd Dvorzsák) és nagyon nagy kedvencem.

Mindjárt meg is kerestem a neten. Rohantam a hangszórómért, mert ezt sípládán nem lehet élvezni. Beindítottam az Újvilág szimfónia 4. tételét és jó hangosra véve, párom elé tettem az okostelefont, hogy lássa is a koncertet. Érdeklődve figyelte. Rám nagy hatással volt most is, mint mindig. Neki is tetszett, érdekes módon.

Utána észrevettem, hogy vannak más felvételek is. Kettőt még egymásután meghallgattunk, és megbeszéltük, hogy mindegyik kicsit más így, vagy úgy, és melyik miért tetszett. A harmadik volt a leginkább kedvünkre való.

De egyszercsak fölfedeztük, hogy ott ül János Pál pápa! A koncertfelvétel pedig a Vatikánban, a pápai fogadóteremben készült. Tudvalevő, hogy annak a kialakítása és díszítése enyhén szólva különös... Szerencsére mindebből semmi nem látszott. A zene pedig elsöpörte a negatív gondolataimat, csak az maradt, hogy mindjárt összedől az épület ettől az energiától!
A pápa nagyon kicsinek tűnt a hatalmas zene mellett. Gondoltam, most eljátszották el nektek a búcsúztatót. Új Világ indul, teljesen új felépítésben, az emberiség felszabadul!

Ez a zene a diadalról szól, a Szeretet, az Igazság diadaláról.


Ma, 2021. március 20-ától a Világosság túlerőben van a Sötétséggel szemben.

Ünnep van! Diadal van! A zene hallgatása közben ezt lehet átélni.

Érdemes ezért ma vagy holnap, vagy bármikor leülni és ellazulva meghallgatni. Egyszer vagy akár többször, de jó hangszóróval, vagy fülhallgatóval! Olyan hangosan, hogy megrezgesse a testünket, lelkünket!
Rajta! Hallgassuk meg minél többen.
Mint a fenti példa mutatja, laikusok is tudják élvezni.
Rajta! Hallgassuk meg minél többen.

Csodás élményt kívánok mindenkinek!
Milly

Itt a linkje Dvorak IX. (Új világ) szimfóniája 4. tételének:


Gustavo Dudamel Dvorak Symphony no 9 4th movement Allegro con fuoco



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése