2021. szeptember 13., hétfő

Takaríts ki az életedben - Halász Alexandra 2021.09.13.

 Takaríts ki az életedben -

Halász Alexandra 

2021.09.13.

..a káosz nem csak az otthonunkat tudja eluralni, hanem magát az életünket is... 


Kedvesek!

Szeptember 18:  a Takarítás Világnapja… 

Talán ez egy jó lehetőség arra, hogy káosz-mentesítsük, kitakarítsuk, megtisztítsuk az életünket! Alkalmasint az egész bolygóra, világunkra ráfér… de a világméretű dolgok is otthon kezdődnek. És most nem a lakás kiglancolására gondolok, pláne nem az utolsó nyárias héten.

Szerintem a takarításnál jobb, ha az ember eleve rendet tart, ezzel együtt néha igenis szükség van alaposabb takarításra.

Igaz ez a lelkünk, kapcsolataink, szokásaink, érzelmeink kitakarítására is! Úgy vettem észre, hogy a káosz nem csak az otthonunkat tudja eluralni, hanem magát az életünket is (és sokszor az otthoni rendetlenség pont erre utal, mint fizikai megnyilvánulás). A káosz lényege, hogy sok a kacat, sok felesleges dolog foglalja az értékes helyet, sőt lehetnek kifejezetten veszélyes, kártékony dolgok is köztük.

A hétre szóló tanács tehát: takaríts ki az életedben, főleg, ha azt érzed, hogy elborít a káosz, megrekedtél, nem tudod, merre indulj, és tele vagy megfoghatatlan szorongásokkal és aggodalmakkal.  Vizsgáld meg a szokásaidat, a visszatérő gondolataidat, a rutinokat, az emberi kapcsolataidat, és egyáltalán: hogy mivel töltöd az idődet, és hogy hol vagy az időtöltésekben te magad! Lehet, hogy nem minden szokás van már hasznodra, nem minden kapcsolat épít, nem minden építi az életedet, amivel az idődet töltöd. Lehet, hogy nem minden tárgy szolgálja az életedet. Teremts tiszta, átlátható helyzeteket. Tisztázd, hogy mit is szeretnél. Teremts tiszta, új teret az új lehetőségek számára!

És, ki tudja, talán még kincsekre is bukkansz közben!

Ölellek Benneteket:

Alexandra



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése