2021. január 17., vasárnap

Trianon - történelmi dokumentumfilm Jelenczki Zoltántól 2020.

Önbecsülésünkre és belső tartásunkra nagyon jó hatással van a film, és ez a lényeg! Ne haragot, gyűlöletet, vagykétségbeesést érezzünk, hanem erőt, hitet és bizalmat!

Hiszen azért akarnak minket megsemmísíteni, mert tudják kik vagyunk, és veszélyt jelentünk számukra, még most is. Nehogy azt higgyük, hogy csak a kormányunk a veszélyes. Á, nem, hanem mi magyarok, anblokk.. Addig jó nekik, amíg gyűlölködünk és egymásnak ugrunk! Mivel dicsőségünk múltunk elvétele sem volt elég, sőt kezünk, lábunk levágása után is csodával határos módon talpraálltunk, el akarják érni, nehogy felébredjünk Isteni tudatunkra és összefogjunk.

Ennyi...

Milly



Trianon - történelmi dokumentumfilm Jelenczki Zoltántól 2020.

"Isten az igaz ügyet nem hagyja el"

Megnéztem. Összesen 7,5 órás volt Jelenczki István nagyszerű filmje a Trianon. Négy részben adta le az Uránia Filmszínház. online január 16 és 17-én.

Azt kell, mondanom, hogy vérprofi volt az egész munka, amellett, hogy szívvel-lélekkel készítették a gigantikus filmet, Le a kalappal! Olyan dokumentumok és tények százai vannak felsorakoztatva, -csöppet sem unalmasan- hogy világosan láthatjuk, mire ment ki a játék az összes nagyhatalom és a környező kis országok részéről. A történet a honfoglalás idejével kezdődik, a Trianonig vezető okokat elemezve, és a jelenkorral fejeződik be. Az utolsó órában készült ez a film. Már generációk nőttek fel úgy, hogy fogalmuk sincsen az egész ocsmány trianoni ármányságról, ahol a cél a magyarság megalázása, tönkretevése, végül eltörlése a föld színéről. Láthatjuk, hogy ma is ez a szándéka Európa jelentős részének.
A megoldásról a filmben több szakértő, többféle véleménye elhangzik. Abban megegyeznek, hogy tegyünk meg mindent a nemzet traumájának feldolgozására és tudatosságunk emelésére! Ez a mi dolgunk és nem is kevés. Ezt a célt szolgálja Jelenczki István filmje is.
A honlapja linkje ez: http://www.jelenczki.hu/


Bevallom, már nagymama vagyok, mégis keveset hallottam Trianonról. A gyerekeim még kevesebbet. Engem még megérint ez az esemény, de őket már nem. Mit fognak tudni az unokáim Trianonról és a hazafiságról, akik most járnak iskolába?
Sok mai fiatal simán kiköltözik nyugatra és többnyire simán ott is marad. Ha nem jönnek haza, és gyermekeiket nem tanítják magyarra, akkor számukra a magyar haza fogalma és a magyar lelkiség semmit nem jelent. Ők elvesznek számunkra.
Viszont a leválasztott területeken élő magyarok többsége még őrzi szívében a magyarságát, sok helyen a hagyományaikat is jobban, mint mi. Nekik nagyon fáj az elszakítottság, és a sok igazságtalanság, amit el kell szenvedniük. Az anyaország feladata most, hogy segítsük őket ebbéli igyekezetükben.
Miért mondom ezt? Mert a magyarok nagyszerű dolgokat vittek véghez. Megvédtük Európát többször a saját vérünkkel, most is azt védjük. Szellemiségünkkel, kultúránkkal, találmányainkkal pedig rengeteg értéket adtunk az emberiségnek. Ráadásul az ókortól kezdve számtalan jóslat szól arról, hogy a mi ébredésünk az egész emberiség javát fogja eredményezni.
Ezért nem szabad elfelejteni kik vagyunk, kik voltunk és tudnunk kell, kik akarunk lenni. Nem szabad hagyni, hogy elvegyék tőlünk az önbecsülésünket, és a magyar embereinket.
Milly








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése