2017. szeptember 16., szombat

Kárpát-medencei piramisok katalógusa- Kozsdi Tamás 2017.08.09.


"Ezt az oldalt 2017. aug. 6-án azért hoztam létre, hogy közösségi összefogásból létrehozzuk a Kárpát-medence piramis adatbázisát. Célom, hogy egy új kutatási korszak alapját képező, turisztikai és tudományos célokat szolgáló felület legyen, amely tartalmazza az aktuálisan elérhető ismereteket." 

Kozsdi Tamás





A KÁRPÁT-MEDENCEI PIRAMISOK KATALÓGUSA

Utolsó frissítés/bővítés/módosítás: 2017. aug. 9. 18:30

Ezt az oldalt 2017. aug. 6-án azért hoztam létre, hogy közösségi összefogásból létrehozzuk a Kárpát-medence piramis adatbázisát. Célom, hogy egy új kutatási korszak alapját képező, turisztikai és tudományos célokat szolgáló felület legyen, amely tartalmazza az aktuálisan elérhető ismereteket.
Arra kérek mindenkit, akinek adatai, helyszíni fotói/videói, metszetei, drónfelvételei, lennének, vagy ezt követően készülnek, ossza meg és minden használható információval bővíteni fogom ezt a jegyzőkönyvet.
Kapcsolat, hír, hibajavítás, vélemény ide küldhető: kozsdi.infovonal@gmail.comvalamint a hivatalos Facebook oldalamon keresztül: https://www.facebook.com/kozsditamas/

Kozsdi Tamás
2017. augusztus 6.


* * *

EDDIG ezekről találsz adatot

Vaskapui (esztergomi) piramis
Pilisi piramis "öv" ?
Dömösi piramis?
Kalotaszegi piramis
Tamásváraljai piramis (Erdély)
Brassói piramisok  
Maribori piramis (Szlovénia)
Tuturdui piramis (Erdély)
Budca piramis ? (Szlovákia)
Csíkrákosi piramis hegy ? (Erdély)
Várasfenesi hármaspiramis ? (Erdély)
Halmágyi tumulusok, Brassó megye
Sonai tumulusok, Brassó megye
Zetelakai ál piramis
-- Boszniai piramisok (ezekről itt nem gyűjtünk adatokat. Semir Osmanagic korszakos munkássága jól dokumentált mind a neten, mind könyvben) 



Vaskapui (Esztergom, Vaskapu mellett) Piramis
- Ez a Képes Krónika piramisa, melyen királykoronázás (beavatás) látható.
- Járt itt személyesen Semir Osmanagic is néhány évvel ezelőtt.
- Anyaga: kavics és agyag rétegekből épült sávosan. Közepén egy kvarchomok réteg van.
- Jelenleg talaj réteg is rakódik rá nem túl vastagon.
- Térképészeti vizsgálódás alapján ez az Orion övének (Alnilam, Alnitak, Mintaka) egyik pontjának felel meg. Vagyis az építői, az Orion csillagképet és (feltehetően nem csak azt) Esztergom határába vetítették le. Ezt beavató szertartáshoz is használták, erre utal a Képes Krónika ábrája a Turul-házi királyok korában.
- Ez a piramis nem őriz kamrát, alsó világot. Oldalánál római kori téglák vannak.

                               esztergom.jpg

vaskapui2.jpg
Légifelvételek a 18 méteres piramisról

vaskapu3.jpg


esztergom2.jpg

III. István koronázásánál e fenti piramis látható. A hely ahonnan mindezt látni lehet az alábbi videó linken a jkidb felhasználó videóján pontosan látni lehet.

esztergom3.jpg

A beavatás rajza a mai domborzatot is látva. (B. János előadásából, melyet Osmanagic magyarországi előadása előtt tartott)

Helyszíni videók:
Emanico (személyes ismerősöm) által

jkidb felhasználó által:

Pilisi piramis öv
-- (Kivonat - Matek Kamill: Európa piramisai c. előadásának videofelvételéből) 1:18:00 –nál az előadás legvégén https://www.youtube.com/watch?v=Oq5dT8wr6n8 Az Árpád-vár rezonancia vizsgálata megvan, ami igazolja, hogy a hely mesterséges képződménynek tekinthető. A többiről mérés nem készült. A három csúcs csillagászatilag az Orion (Nimród) csillagrendszerre van tájolva. Hajdan a Pálos rendnek volt egy körjárata a Pilisben. Útvonala: Pilisszántó, Lepence, Árpád-vár, Rám-hegy, Magas-hegy, Pilisszentlélek. Az útvonal rajzolata az Orion (Nimród) csillagképet adja ki. 
-- A. Gabriella korrigálja Matek Kamill előadásában hallottakat: "Ha így kötnénk össze a pontokat, nem adná vissza a Nimród csillagképet, egy eltorzult képet kapnánk. Helyesen az útvonal: 1.  Pilisszentlászló mellett található Kopanyica nevű hely, 2. Lepence mellett található Suszter rét, 3. Árpád- vár, 4. Rám-hegy, 5. Magas-hegy mellett található magashegyi rét, 6. Klastrom puszta ( pálos kolostor rom ) 7. Pilisszentlélek felett található Ráró hegy. Ha ezeket a vonalakat kötjük össze a térképen, nyíl egyenesen, vonalzóval, akkor tisztán kirajzolódik a csillagkép. A "piramis hegyek" az Árpád-vár, Rám-hegy, Magas-hegy a csillagkép övcsillagának feleltethetőek meg, ami egy-az egyben leképezése az 3 egyiptomi piramisnak is. Mindezeket onnan tudom, hogy zarándoklat formájában lejártam 2 alkalommal is. Három nap és kb. 58 km. Természetesen a terepviszonyoknak megfelelően nem járható le nyíl egyenesen, csak törekedhetünk arra, hogy kövessük a csillagkép nyomvonalát. Ha gyalogosan lejárva összekötjük a pontokat, az a 7 csakrának megfeleltethető minőségeket is előhoz az adott helyeken. A Kopanyica felel meg a gyökér csakrának és így tovább felfelé haladva." 


pilisi-harmas.jpg



Dömösi piramis?
Szántó Ferenc helyi lakos fotói Dömösről. Több fotók itt:, de a legjobban ezeken látható talán. https://www.facebook.com/ferenc.szanto.503/posts/1899713973628716

domos1.jpg

domos2.jpg



Milly







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése